Teraszajtók

Teraszajtó

Lokness® Cég által gyártott erkélyajtók lehetnek nyíló, vagy bukó-nyíló kivitelűek. Alapesetben belső kilinccsel és tokküszöbbel készülnek. Természetesen igény szerint rendelhetőek alacsony alumínium küszöbbel és zárható, valamint átmenő átmenő kilincses változat is.  Nagyobb mértek esetén választható kétszárnyú váltószárnyas erkélyajtó, melyek szintén lehetnek nyíló és bukó-nyíló kivitelűek. A nagyobb szerkezeteket a merevség, illetve a minőségérzet megőrzése érdekében szárnyosztóval ajánljuk.

 

Toló-Bukó teraszajtó

A legkedveltebb komplex szerkezetű teraszajtó rendszer a toló-bukó működtetés. Köszönhető ez, egyfelől kedvező árfekvésének, valamint a szerkezetéből adódó jó helykihasználásának. Az ajtó alap esetben egy fix elemből, valamint egy tolható- és buktatható szárnyból áll. Zárt állapotban a szárny a fix üvegfal síkjában helyezkedik el. A nyíló szárny a kilincs elfordításával kiemelkedik a síkból és a tokra felszerelt sínrendszerben a fix szárny elé csúsztatható. Nagyon fontos, hogy nyitott állapotban sem nyílik be a térbe.  A mozgó szárny ezen kívül bukó funkcióval is rendelkezik, mely szellőztetés esetén kínál tökéletes megoldást. 

Kétszárnyas közép felnyíló-bukó (középről két oldalra tolható) változat is gyártható belőle, akár 6000 x 2400 mm mérethatárig. Egyszárnyas változat esetén, kényszerműködtetésű kivitelben, 3600 x 2400 mm méretben is elkészíthető.

 

Harmónika teraszajtó

harmónika erkélyajtó kapcsolja össze a legelegánsabb módon a helységeket a szabadtérrel. Az ajtó minden eleme, nyitás után kényelmesen oldalra tolható és egymásra zárható.

Egyik eleme rendelkezhet bukó funkcióval is, mely a szellőztetésben játszik fontos szerepet.

A harmónika erkélyajtó által a nyílás  teljes szélességében szabaddá, átjárhatóvá tehető. A szárnyak egymásra csukódva a beltérbe nyílnak. A szárnyak száma egy szerkezeten belül 3 és 8 közötti lehet. 

Egy szárny maximális szélessége nem haladhatja meg a 900 mm -t, de így is akár 6000 x 2400 mm szerkezet is gyártható belőle. 

Ezen belül a legváltozatosabb nyitási lehetőségeket kínálja a térnyitáshoz.

 

Emelő-Toló teraszajtó

Az emelő-toló erkélyajtó a kor követelményéhez maximálisan alkalmazkodva, a modern, akár minimál stílusú otthonok kialakításának, térformálásának elengedhetetlen építőköve. A nagy üvegfelületek növelik a tágasságérzetet, s noha bent vagyunk a fűtött, vagy éppen hűvös szobában, úgy érezhetjük, hogy a kinti táj is része otthonunknak.  Az új technológiák alkalmazásával készült szerkezetek révén egy teljesen új  életérzés bontakozhat ki számunkra. 

Az emelő-toló erkélyajtó hőszigetelt üvegezése biztosítja a megfelelő klímát,  a vasalat a legmagasabb színvonalat képviseli, páratlan technikája hozzájárul a könnyed működtetéséhez, akár egy gyermek számára is. 

Az emelő-toló szerkezet nagy előnye a padlóba süllyeszthető küszöb, amely akadálymentes közlekedést tesz lehetővé és valóban összenyitja a belső teret a terasszal, vagy éppen a kerttel.

Akár 6000 x 2400 kivitelben is legyártható, egy vagy több mozgatható szárnnyú kivitelben is. Nagyobb szerkezeteknél a motoros működtetés segíthet a maximális luxus érzet kialakításában. 

 

Ha egyszer építkezik…, Lokness® ablakrendszer!