Redőny

Lokness® ablakrendszer – nyílászáró gyártó által forgalmazott hőszigetelt redőnnyel az év minden szakában csökkenthető az energiaszükséglet. Az ezzel kapcsolatos tüzelőanyag megtakarítással spórol és így óvja környezetét.

Ma már köztudott, hogy a redőnyök jelentősen hozzájárulnak a hőszigetelés javulásához. Zárt, leeresztett, jó minőségű redőny mellett az energiaveszteség, régi épületeknél, akár 40%-kal is csökkenthető. Új típusú, modern ablakok estében és az alacsony energiaszükségletű házaknál is 25%-kal javítható a hőszigetelési érték.

Manapság már a színválasztékot igazítani lehet a nyílászárók színéhez, így megjelenésben tökéletes egységet érhetünk el.

 

Ára miatt a legkedveltebb redőny típus a külsőtokos műanyagredőny. Kedvező árfekvése ellenére képes biztosítani a redőnyökkel szemben támasztott minimális követelményeket. Könnyen, akár utólag is felszerelhető, könnyen működtethető, teljes sötétítésre is használható, és bármilyen tokrendszerbe alkalmazható.

Az utolsó végzáró redőnyléc gumírozva van a pormentes záródás érdekében. Esztétikailag tökéletesített rejtett ütközővel van ellátva. A műanyag redőny alapkivitelben gurtnis automatával készül. A gurtni nyílászárón történő átvezetése a szerelési viszonyoknak megfelelő görgős szerelvényekkel történik.

A felhúzott redőny rögzítése mechanikus szerelvénnyel, falon kívüli vagy falba süllyesztett redőny gurtni behúzó automatával oldható meg. Zsinóros kivitelben is rendelhető.

Természetesen ez a típus is kombinálható rolós szúnyoghálóval, egy szerkezeten belül.

Az alumínium redőny legfőbb jellemzője, hogy a teljes szerkezet alumíniumból készül. A lamellákban lévő kitöltő anyag következtében kiváló hő – és hangszigetelő, télen és nyáron egyaránt. 

Alapfelszereltségként rendelkezik feltolásgátló szerkezettel, ami megakadályozza az illetéktelen behatolást otthonába. Ellenáll az időjárási viszontagságoknak, szinte örök élettartamú, és széles színpalettának köszönhetően igazítani lehet a otthona színvilágához.

 

vakolható redőnyrendszer jellegzetes redőny-rendszer az újépítésű és felújítandó házak esetén.

A vakolható redőnytok behelyezése esetén biztosítani kell a megfelelő méretű helyet. Helyes elhelyezés esetén, a redőny homlokrészén lévő heraklith egy síkba kerül a vakolandó felülettel, így a redőnyszekrény a külső szemlélő számára láthatatlan marad.

A vakolható tokrendszer a homlokzat külső síkjára kerül nincs kapcsolatban a belső térrel. Ezzel a beépítési technológiával optimális hőszigetelés és első osztályú hangszigetelés érhető el. Ebben az esetben is kérhető integrált szúnyoghálóval a redőnyrendszer.

A legváltozatosabb lehetőségek állnak rendelkezésre az árnyékolástechnika ezen szegmensében. Egyetlen dolgot kell figyelembe venni, hogy “midíg előre kell gondolkozni”, mert később már szűkűlhetnek a jó, minden szempontból megfelelő megoldás esélyei.

 

A modern kor tökéletes külső árnyékolója a zsaluzia.  Esztétikusan illeszkedik az egyre inkább elterjedő “minimál stílus” -hoz, emellett könnyen kezelhető, így a luxus igényét is teljesíteni tudja. Anyaga rozsdamentes, így hosszú élettartamúak és tökéletesen működnek extrém időjárási körülmények között is. A RAL színskála bármely árnyalatára festhetőek, ezzel is elősegítve a maximális illeszkedését az aktuális megjelenésbe.

A zsalúzia lamellái segítségével gondoskodik a helyiség megfelelő fényviszonyairól,  a nap bármely szakában. Előnye még, hogy a nemkívánatos tekintetektől is képes megvédeni a belső teret, mindezt úgy, hogy közben szabad kilátást nem befolyásolja. Jelentősen javítja a belső tér komfortérzetét napos, meleg időszakokban. Teljes lezárással maximális sötétség érhető el a lakásokban, irodákban.

A zsalúzia alumínium lamellái UV álló fényezéssel, festéssel készülnek, ezáltal szinte végtelen a tartósságuk, mind végig ugyan azt a kiváló hőszigetelést biztosítva. A zsalúzia lamellái  szabályozhatóak a dőlésszög állításának lehetőségével, így a fényerősség is változtathatóvá válik. Kurblis illetve motoros vezérléssel állíthatóak a lamellák állása és ugyanezen kezelőkkel a föl-le mozgatást is vezérelhetjük. 

Egyes zsalúzia árnyékolók speciális geometriával rendelkeznek. Ezek alkalmazása során egy magasabb stabilitás érhető el, a különösen erős igénybevételeknek. Egy szél által erősebben kitett homlokzat, vagy csak biztonságtechnikai előírások tehetik szükségessé ezek alkalmazását

A külső lamellás árnyékolók speciális geometriával rendelkeznek, ezáltal egy magasabb stabilitást kínálnak a különösen erős igénybevételeknek, mint például a szél. Nagymértékben javítja napos időben a belső tér komfortérzetét, illetve meggátolja a betekintést, de a belső térből mégis ki lehet látni.

 

A tökéletes végeredményhez számos finomság, extra áll rendelkezésre.

 

A redőnyök motorizálása nem csak kényelmi szempontokat szolgál, hanem nagyobb méretű redőny esetén elengedhetetlen a redőny mozgatási erőszükséglete miatt. A Somfy rendszernek köszönhetően a redőnyöket akár egyszerre lehet nyitni és zárni, így otthona még biztonságosabbá válik és egyfajta minőségérzetet kölcsönöz mindennapjainak

 

 

 

 

Ha egyszer építkezik…, Lokness® ablakrendszer!