Műanyag ablakok

favoritl FAVORIT

Minőség kell, de fontos az ár

primol  

PRIMO

A legjobb ár-érték arányú termék

isolatol  

ISOLATO

Jövőbe mutató technológia

perfectol

PERFECTO

Passzív házakhoz tökéletesítve

A műanyag ablakokat és ajtókat belső geometriájuk, illetve falvastagságuk alapján különböztetjük meg. A belső geometria, vagyis kialakítás határozza meg a profilok légkamra szerkezetét és számát. Mit is jelent hogy 5, 6, esetleg 7 kamrás profil beszélünk? Nos amennyiben szétvágnánk egy műanyag ablaktokot, akkor ugyan azt látnánk, amit a mellékelt képeken szokott nézegetni a látogató. A műanyag ablakok szerkezete, belül vízszintes irányban kamrákra van tagolva. Ez a hőszigetelésben, stabilitásban, és zajcsillapításban játszik jelentős szerepet.

Másik, cseppet sem elhanyagolható tulajdonság a műanyag ablakok profil falvastagsága. 

Lokness® cég csak is kizárólag “A” osztályú profil szerkezetekkel foglalkozik, tehát olyanokkal, melyek külső falvastagsága minimálisan eléri a 3 mm -t, vagy meghaladja azt. Ennek a tényezőnek a mindenkori merevségben, illetve a tartósságban, élettartamban van kiemelkedő szerepe.

A vásárlók többsége nem figyel kellőképpen ezekre a fontos műanyagf ablakok többségét érintő tulajdonságokra, pedig a műanyag ablakok élettartamát, minőségét merőben meghatározzák ezek az értékek.

műanyag ablakok

Alábbiakban segíteni szeretnénk, hogy mit érdemes szem előtt tartani a műanyag nyílászárók vásárlásakor:

Nyílászáró összehasonlításakor nagyon fontos, hogy figyelembe vegyük a műanyag ablakok, ajtók műszaki tartalmát. Pl.: profilmélységet, kamrák számát, a profilra vonatkozó K (hőátbocsátási) tényezőt, vasalatrendszert, üvegezést, azaz az üveg K (hőátbocsátási) értékét. Mind ezek figyelembe vételével megóvhatjuk magunkat a későbbi kellemetlenségektől, illetve az “olcsó az igazán drága” effektustól. 

A Uw (hőátbocsátási tényező a teljes nyílászáró szerkezetre tekintve), minél kisebb értékű – közelít a nullához, annál jobb hőszigetelésű a műanyag nyílászáró szerkezet.  Megrendelés előtt tájékozódjon a nyílászárók ezen értékekiről, adatairól. Fontos szempont azt is, hogy a műanyag nyílászárók rendelkeznek-e a mai kornak megfelelő minőségi bizonyítványokkal. (EMI, MABISZ, ISO stb.) 

Összefoglalva tehát az alábbi 5 tényezőre figyeljünk műanyag ablakok, ajtók vásárlásakor:

·         hőszigetelés a teljes szerkezetre vetítve (Uw érték)

·         hangszigetelés (dB)

·         kamrák száma (amennyiben nincs extra szigetelés a szerkezetben, 5, -6 esetleg 7 kamra a ma elfogadott kamraszám)

·         üvegezés hőátbocsájtása (Ug érték)

·         profil falvastagság ( 3 mm, vagy annál vastagabb )

műanyag ablakok szín Ablak színek

Különböző nyitás irányú szerkezeteket különböztetünk meg a már kész ablakok esetében. Úgy mint:

Fix– nem nyitható 

Bukó– egyszárnyú ablak, mely csak a bukó funkciót végzi

Nyíló– egyszárnyú ablak, mely csak a nyíló funkciót végzi, kérhető jobbos, illetve balos kivitelben

Bukó-Nyíló– egyszárnyú ablak, mely mind a bukó, mind pedig a nyíló funkciót képes egy szerkezeten belül végrehajtani

Középen nyíló-Bukó-Nyíló– kétszárnyú ablak, melynek egyik szárnya mind a bukó, mind pedig a nyíló funkciót képes végrehajtani, míg a másik szárnya csak a nyíló funkciót végzi, de csak abban az esetben, ha a másik szárny nyitva van.

Tokosztós Bukó-Nyíló-Bukó-Nyíló– kétszárnyú ablak, melynek mind két szárnya egymástól függetlenül képes mind a bukó, mind pedig a nyíló funkciót végezni

Alakos ablak– olyan ablak, melynek szögei eltérnek a 90 foktól

Kör ablak– szabályos, vagy szabálytalan kör alakú szerkezetek

Ha egyszer építkezik…, Lokness® ablakrendszer!