Sarokpántok és csapágyak

Sarokpántok és csapágyak

 

Lokness® ablakrendszer, mint nyílászáró gyártó által kínált műanyag ablakok egyik legfontosabb része az un. sarokpántok, valamint az ezekben örök élettartamra tervezett műanyag nyílászáró csapágyak.

Ezek az alkatrészek az egyik legkeményebb anyagból, TITÁN -ból készülnek a műanyag nyílászárók részére. Nem is gondolná az ember, hogy ezek az alkatrészek milyen hatalmas igénybevételnek vannak kitéve egy műanyag nyílászáróban. A vásárlók sokszor el sem hiszik, hogy a műanyag ablakoknál, a napi használat során, ami többszöri nyitás-zárást jelent, ezeknek az alkatrészeknek milyen jelentőségük van a tökéletes működésben. Sok nyílászáró gyártó nem tulajdonít nagy jelentőséget ezeknek a műanyag nyílászáró alkatrészeknek, pedig ezen is múlik, hogy a műanyag ablakok sokáig működjenek hibamentesen.

Nagyon fontos a műanyag nyílászáró gyártása során, hogy ezekre az apró, de igen fontos alkatrészekre is nagy figyelem essen. Ezek a kicsiny, műanyag nyílászáró alkatrészek kialakítása és felépítése a mai fém megmunkálás csúcsát jelentik. Egy-egy zárgörgő, vagy sarokpánt ezredmiliméter pontosságú megmunkálása igen komoly technikai felkészültséget igényel, de csak ez tudja biztosítani a műanyag nyílászárók számára a hosszú évtizedes, zavartalan működést, illetve a minden vásárló számára oly fontos igényes, finom működést. Biztos sokan érezték már, hogy míg egyes műanyag ablakok finoman, szinte maguktól záródnak a kilincs elfordításával, addig más műanyag nyílászárók zárása nem okoz örömet, mondhatni kín szenvedés… Természetesen ez más műanyag nyílászárót felépítő tényezőtől is függ, úgy mint, műanyag ablakprofil, a profilban lévő acél merevítés, vagy éppen az összeszerelés minősége. Nem szabad elfelejtkeznünk a műanyag nyílászárók szakszerű beépítéséről sem! De, mindezek mellett, az előbbiekben felsorolt munkafolyamatok tökéletes elvégzése sem tudja pótolni a minőségi, apró, műanyag nyílászáró alkatrészek esetleges hiányát. Előbb-utóbb a gyenge minőségű alkatrészek elfáradnak és nem tudják teljesíteni még az elvárható működést sem.

Lokness® ablakrendszer ezért használ műanyag nyílászáróiban, csak és kizárólag minőségi, titánból készült saropántokat, csapágyakat és zárgörgőket.

 

Ha egyszer építkezik…, Lokness® ablakrendszer!