Ablakokról tapasztalatból

Tapasztalatból mondjuk…

 

Lokness® ablakrendszer – nyílászáró gyártó már több mint másfél évtizede van jelen a magyar műanyag nyílászáró piacon. Ez alatt, az eltelt idő alatt, többször lepődtünk már meg, hogy az ablak, ajtó és egyéb műanyag nyílászárók milyen “sötét folt” is az emberek többsége számára.

 

 

Vegyük például a műanyag ablakok felmérését!

Sokan nem is is gondolják, hogy milyen felelőséggel jár a műanyag ablakok méretének helyes meghatározása. A műanyag nyílászárók szélességének és magasságának pontos megadása. Egy új építésű épületnél is oda kell figyelni, hogy a műanyag nyílászáró tökéletesen illeszkedjenek a majd elkészült ház összképéhez, de az igazi tapasztalatra a felújítás során kicserélendő műanyag ablakoknál van szükség.

Ezekben az esetekben, a műanyag nyílászáró méretének megállapítása úgy történik, hogy valójában nem látható a műanyag ablakok valós mérete. Itt jön, a több évtizedes tapasztalatra való hagyatkozás, és a műanyag nyílászáró méretének “saccolása”.

Ilyenkor, senki nem szereti, ha szétszedik a lakását. A fal mögé, illetve az esetleges nyílászáró takarólécek mögé nem lehet belátni, így tapasztalati úton kell eldönteni, mekkora is a helyes méret.

Ezek a felmérések nem összehasonlíthatóak egy festő, vagy kőműves által elvégzett felméréssel, hiszen ha a festő a felmérés során előirányzott 5 liter festékből – amit a vevővel vásároltat meg – nem használ fel csak 3 és fél litert, vagy esetleg még szükség van plussz egy literre, nem történik semmi. Megmarad 1,5 liter, illetve vesznek még 1 liter festéket. A munkáját ugyan úgy el tudja végezni. A kőműves, ugyan így…

…, de mi van akkor, ha a műanyag nyílászáró mérete nem stimmel…?! Akkor bizony a műanyag ablakok beépítési munkáit nem lehet befejezni. Jó esetben, egy kisebb véséssel, vagy esetleg műanyag nyílűszáró tokszélesítők alkalmazásával megoldható a helyzet, annak megfelelően, hogy nagyobb, vagy kisebb a műanyag nyílászáró. Ettől még a munka nem lesz tökéletes, a műanyag ablakok nem oda valók és ilyenkor a Vevő sem elégedett. Valószínűleg a kényszer fogadtatja el vele – mindegy már, csak fejezzék be alapon – a műanyag nyílászárót. Ez a vásárló soha többé nem fogja ajánlani ezt a nyílászárógyártó céget. 

Ettől van rosszabb eset is! Mikor, a műanyag ablakok semmi képpen nem elhelyezhetőek el az ablaknyílásba. Ez rossz a Megrendelőnek és rossz a nyílászárógyártónak egyaránt. A Megrendelő ott marad egy szétszedett lakásban, a nyílászárógyártó készítheti az új műanyag ablakokatt, most már jó méretben. Ez minden nyílászárógyártó, illetve ablakos rémálma.

Ez bizony nem tréfa dolog! Ide szakemberek kellenek! Még pedig olyanok, akik értenek az ablakhoz, ajtóhoz és a egyáltalán a műanyag nyílászáróhoz!

Ide bizony egy nyílászárógyártó kell, csupa nagy betűvel!

Lokness® ablakrendszer – nyílászáró gyártó szakembereiről, az elmúlt évek hosszú sora alatt, jelentős mennyiségű ablak felméréssel a hátuk mögött, nyugott szívvel kijelthetjük, hogy rendelkeznek az elvárható hozzáértéssel, így a lehető legnagyobb biztonsággal képesek egy-egy műanyag nyílászáró pontos beépítési méretének a meghatározására. Ezzel, a Lokness ablkrendszer minden leendő vevője számára tudja garántálni, hogy biztos tudás birtokában meg tudja óvni vásárlóit a fentebb leírt rémálmoktól, idegeskedéstől.

 

 

 

Ha egyszer építkezik…, Lokness® ablakrendszer!