Ablakokról tapasztalatból II.

Tapasztalatból mondjuk… II.

 

Lokness® ablakrendszer – nyílászáró gyártó már több mint másfél évtizede van jelen a magyar műanyag nyílászáró piacon. Mint azt már említettük, a műanyag nyílászárók, azaz a műanyag ablakok, különös szerzetek a vásárlók többsége számára.

 

 

Most nézzük, a műanyag nyílászáróra történő árajánlatkérést…!

 

Igen, igen…! Hiszen ablakra, nyílászárókra, ajtóra árajánlatot adni lehet felmérés előtt is! Valóban, csak nem érdemes! Sok éves, évtizedes tapasztalat alapján mondatja az nyílászárógyártó cégekkel, hogy nem érdmes. Előzetes ablak ajánlatot, természetesen lehet, sőt kell is adni az érdeklődő számára, hiszen honnan is tudná eldönteni, – egyáltalán érdemes-e komolyan foglalkozni azzal a műanyag nyílászárógyártó céggel…?! Ilyenkor, az érdeklődő bemondása, vagy egy becsült méret alapján egy közelítő ablak árajánlat készül, készülhet, de nem szabad “szent írásnak” venni!

Az műanyag nyílászáró méretei, a ABLAKOKRÓL, TAPASZTALATBÓL… első részében leírtak szerinti ablak felmérés után változhatnak és ezzel együtt az árak is eltérhetnek az előzetesen kért műanyag ablakok áraitól. Az esetek jelentős többségében, ilyenkor nem a műanyag nyílászárógyártó kíván extra profitra szert tenni, mert már biztosnak érzi az ablak vásárlást, hanem az érdeklődők számára nem teljesen világos, hogy mik is valójában az ablak és ajtó tartozékai, és mik azok, melyeket már nem tartalmaz a műanyag nyílászáró alapára. Például, egy belső ablak könyöklőt, vagy külső ablakpárkányt, nem beszélve a műanyag nyílászáró tok szélesítését elősegítő ablak toldóról, illetve az ablak széleinek eltakarásánál alkalmazott műanyag nyílászáró takarólécről. Ezek az ablak kiegészítők mind-mind kérhatők és alkalmazhatóak, de az műanyag nyílászáró árában nem szerepelnek. Elképzelhető, hogy csak egy szakszerű nyílászáró felmérés után derül fény ezek alkalmazásának szükségességére.

Ezek alapján kijelenthetjük, hogy a műanyag ablakok, ajtók és általában véve, a műanyag nyílászárók pontos árajánlatához szükség van egy szakszerű, helyszíni megbeszéléssel egybekötött ablak felmérésre. Valós képet csak ezek után kaphat az érdeklődő. Csak így tudja elkerülni a kellemetlen és sokszor drágább – “Ja, ez nem volt benne az árba…!” – választ. 

Lokness® ablakrendszer – nyílászáró gyártó munkatársai minden esetben, maximális odafigyeléssel járnak el az ablak ajánlatok elkészítésénél, és hogy leendő vásárlóink soha ne találkozhassanak azzal a bosszús érzéssel, hogy esetlegesen csak a beépítés után tudják meg a fizetendő összeget a műanyag nyílászárókért.

 

 

Ha egyszer építkezik…, Lokness® ablakrendszer!