EPD tömítés

A mai korszerű műanyag nyílászárók, műanyag ablakok és ajtók más iparágak fejlett technológiáit átvéve becsempészik otthonukba a XIX. századot.

Ennek egyik legszembetűnőbb példája a műanyag ablak tokban és szárnyban körkörösen húzódó szigetelő tömítés, melynek neve, szemben a köznyelvben használt gumi kifejezéssel, EPDM.

A ma forgalmazott műanyag nyílászárók többségében, a piac igényeire reagálva világos gumitömítést alkalmaznak, de nem a fent említett EPDM -t, hanem a jóval olcsóbb és ennek megfelelően kevésbé alkalmas, hidegben merev és gyorsan öregedő PVC tömítést.

Lokness® ablakrendszer – nyílászáró gyártó, költséget nem kímélve, az országban elsők között vezeti be a legújabb technológiákat, szemelőtt tartva a vevők számára oly fontos ár kérdését. Ezért alkalmazza minden forgalomba kerülő műanyag nyílászárójában, műanyag ablakában és ajtóban egyaránt a legújabb EPDM szigetelést a Lokness® ablakrendszer, úgy hogy az ár kérdésében sem ismer megalkuvást.

 

Ez az űrkutatásba és autóiparban évtizedek óta felhasznált, folyamatosan fejlesztett, egyfajta szintetikus gumi, kiváló hő- , ózon -, időjárás-, hideg és meleg víz, valamint lúgok ellenállására kiválóan alkalmas.

A hétköznapi használatban azonban legtöbbször, valószínűleg járműveink ablak, ajtó szigetelésénél találkozhatunk velük. Napjainkban a legkorszerűbb, legdrágább járműveket előállító autógyártók is az EPDM széleskörű felhasználásával valósítják meg vágyaink tárgyát. El sem tudjuk képzelni mi minden készül ebből az anyagból…! Gondolta volna, hogy az autók királyánál is ezt használják ajtó és ablak szigetelésére…?

A technika fejlődésével ezen anyag alkalmassá vált arra, hogy a Lokness® ablakrendszer – nyílászáró gyártó által forgalmazott műanyag nyílászárókban is alkalmazni tudjuk ajtó – és ablak tömítésként.

 

EPDM hőszigetelő tömítés, a Lokness® ablakrendszer – nyílászáró gyártó által forgalomba kerülő műanyag ablakok és ajtók mindegyikében tökéletesen ellenáll forró víznek, vízgőznek, mosószernek, nátron és káli lúgnak, szilikonolajnak és zsírnak, sokféle poláris oldószernek, különféle higított savaknak és vegyi anyagoknak. Ehhez jó ózonállóság, UV állóság, valamint az ezekből következő nagyon jó öregedés állóság párosul.

Ezen, EPDM szigetelés alkalmazása is hozzájárul ahhoz, hogy a Lokness® ablakrendszer – nyílászáró gyártó által kínált termékek mindegyike, kiemelt kategoriájú műanyag nyílászáró termék legyen.

 

Ha egyszer építkezik…, Lokness® ablakrendszer!