Ablakokról tapasztalatból III.

Lokness® ablakrendszer – nyílászáró gyártó az eltelt másfél évtized alatt, folyamatos jelenlétével a magyarországi piacon meghatározó poziciókat ért el a műanyag ablakok és egyéb műanyag nyílászárók gyártásában. A műanyag ablakok és műanyag nyílászárók gyártása igen komoly szakmai felkészültséget és még több tudást igényel, melyet a műanyag nyílászáró vásárlója csak a felhasználás során kezd el igazán érzékelni és értékelni.

Műanyag nyílászáró gyártása …!

Nem egyszerű történet, ha igazán jót szeretne az ember … Műanyag nyílászáró nem terem a fán! Ahhoz, hogy megfelelő minőségű műanyag ablakok és egyéb műanyag nyílászárók készülhessenek jelentős, minőségi beruházásra van szükség. A műanyag ablakok és egyéb műanyag nyílászárók gyártásához szükséges gépek kiválasztása már eredendően meghatározza a később készülő műanyag ablakok és bejárati ajtók minőségét. Egy alap szintű műanyag ablakgyáró gépsoron, még a legnagyobb odafigyelés mellett sem lehetetséges állandó, jó minőséget produkálni. Ezek a középszerű műanyag ablak és műanyag nyílászáró előállítására készült gépek, még a jóindulattal sem képesek közepesnél jobb minőségű termékek előállítására. Tehát, első szempont a jó minőségű géppark!

Amennyiben ez sikeres megoldódott, jöhet a műanyag nyílászárók alapanyagául szolgáló profil. Ez megint egy fontos része a majdani műanyag ablak és műanyag nyílászáró minőségi és tartósági kritériumainak. Amennyiben sikerült jó műanyag nyílászáró gyártó gépsort vásárolni, szinte kötelező a kiváló minőségű műanyag nyílászáró profil felhasználása.  Sok beszállító árul közepes, vagy annál kicsivel jobb minőségű műanyag ablak profilokat, de igazán jót csak kevesen. Ezek a beszállítók sokszor tudatában vannak az általuk kínált műanyag ablak profil minőségével, így az árakat is megpróbálják magasan tartani. Hosszas tárgyalásokra lehet szükség, hiszen magas profilárak magas műanyag ablak és egyéb műanyag nyílászárókat eredményez, melyet nem szertnek a vásárlók.

Ezzel párhuzamosan nagy odafigyelést igényel a műanyag ablakok és műanyag nyílászárók működésének elengedhetetlen része a vasalat beszerzésének folyamata. Kevés igazán jó műanyag ablakba és műanyag nyílászáróba való vasalat lelhető fel a magyar piacon. Sajnos a nyugati gyártók többsége, még mindig másodosztályú termékekekkel próbálkoznak a közép-kelet európai piacokon, köztük a magyar piacon is. Talán az egyetlen, de minden képpen a kevesek közé tartozik a SIEGENIA német cég, kik nem próbáltak meg gyengébb minőségű, Kelet-Európában legyártott, másodosztályú termékeket eladni, első osztályú, nyugati műanyag nyílászáró vasalatként. … és talán ezért választotta a Lokness® ablakrendszer – nyílászáró gyártó is ezt a vasalatot műanyag nyílászáróiba.

Ezek után nincs más hátra, mint a gyártás a beszerzett kiválló alapanyagokból, jól működő gépeken! Önmagától azonban nem állnak össze a műanyag ablakok és egyéb műanyag nyílászárók. Szakemberek kellenek és nem is akár milyenek. A műanyag nyílászáró gyártást, mint olyat, nem tanítják sehol az iskolákban. Ehhez bizony sok-sok éves tapasztalat szükséges. Egyik vásárló sem szeretné, ha az Ő megrendelt műanyag ablakán, vagy műanyag nyílászáróján „tanulna“ bárki is…!

Lokness® ablakrendszer – nyílászáró gyártó üzemeiben dolgozó szakemberek, hosszú-hosszú évek tapasztalatait összegyűjtve biztonsággal szerelik össze a megrendelt műanyag ablakok és egyéb műanyag nyílászárók sokaságát nap mint nap.

A vásárlók többsége nem is sejti, hogy valójában milyen sok összetevő határozza meg a műanyag ablakokat és egyéb műanyag nyílászárókat .Sokan azt hiszik, hogy a profil márkájának megkérdezése után mindent tudnak a műanyag nyílászáróról. „… és milyen profilból van?!“ Hányszor hallottuk ezt a kérdést. Valójában, így hangozna rendesen! Milyen profilból van? Milyen vasalat van benne? Ki szerelte össze? Nyugat-európai országokban már régen nem a profil márkája határozza meg egy műanyag ablak vagy egy műanyag nyílászáró értékét, hanem a nyílászáró gyártó cég neve maga a garancia a műanyag ablakokra és egyéb műanyag nyílászárókra.

Lokness® ablakrendszer – nyílászáró gyártó munkatársai a lehető legjobb minőségű műanyag ablak és egyéb műanyag nyílászáró elérése érdekében napi rendszerességgel tesztelik a felhasznált anyagok minőségét, alkalmasságát, várható időtartamát. A fentebb leírt gyártási előírások betartása segíti elő, hogy a Lokness® ablakrendszer – nyílászáró gyártó cég, több mint egy évtizede a magyar műanyag nyílászáró piac meghatározó résztvevője lehet.

 

Ha egyszer építkezik…, Lokness® ablakrendszer!