Ablakcsere, ablakbeépítés

BONTÁSOS, KOMPLETT MŰANYAG ABLAKCSERE:
A meglévő régiablakokat anélkül, hogy a falat, betont vésnénk, speciális gépek használatával eltávolítjuk. Az új műanyag ablak tokot a nyílás tisztítása után a helyére tesszük, műanyag ékekkel ideiglenesen stabilizáljuk, majd vízszintbe, függőbe, derékszögbe állítjuk. Ezt követően csavarokkal a falba, betonba rögzítjük.
A meglévő falazat vagy beton és az új műanyagablak szerkezet közti szerelési hézagot nedvesség és huzat álló tömítő anyaggal kifújjuk, tömítjük.
Tégla, vakolt épületeknél a bontásból eredő belső vakolatsérülés gipszkartonnal történő visszajavítása következik. Beton, panel építésű lakásnál erre nincs szükség, ott 5 illetve 7 cm-es sík takaróléccel körbe szegélyezzük az ablak szerkezeteket, ezzel takarjuk el a tömítő anyagot, esetleges festés, tapéta sérüléseket.
Ezt követően a méretre vágott, végzárókkal ellátott párkány, könyöklő felhelyezése következik.
Amennyibenredőnyt, rovarhálót is rendelt, úgy annak a felszerelése az utolsó munka fázis.
A keletkezett törmeléket eltakarítjuk, csomagoljuk, a bontott anyaggal együtt elszállítjuk.

 

MŰANYAG ABLAKCSERE BONTÁS NÉLKÜL TOKBA ÉPÍTVE:
Amennyiben a meglévő ablak tokozat még ép, és Ön a munkát így igényli, úgy tok bontást nem végzünk. Az ablakszárnyakat, zsanérokat, szoba felőli osztásokat, ha van eltávolítjuk, majd a meglévő nyílásba helyezzük az új műanyag ablak komplett szerkezetet ami a régi ablak formáját követve lett gyártva. Vízszintbe, függőbe, derékszögbe állítást követően csavarozással a régi tokon keresztül, a mögötte lévő falazatba rögzítjük.
A régi tokozat és az új műanyag ablak közti szerelési hézagot, nedvességet és huzat álló tömítő anyaggal tömítjük, majd 5 cm-es sík takaróléccel körbe szegjük.
Amennyiben párkányt, könyöklőt igényelt, azt rögzítjük.
Természetesen redőny, rovarháló szerkezeteket szereljük amennyiben igényelt.
A keletkezett törmeléket eltakarítjuk, csomagoljuk, elszállítjuk.

 

ÚJ ÉPÍTÉSŰ HÁZNÁL, ÚJ MŰANYAG ABLAKOK, AJTÓK BEÉPÍTÉSE:
Az épület építése során kialakított nyílásba helyezve a nyílászáró szerkezeteket műanyag ékeléssel ideiglenesen stabilizáljuk.
Függőbe, vízszintbe, derékszögbe állítást követően a falazatba csavarozással rögzítjük, majd az 1 – 1,5 cm-es szerelési hézagot nedvesség, huzat álló tömítő anyaggal kifújjuk.
Igény szerint könyöklőt, párkányt, redőnyt, rovarhálót szerelünk.